Årsberättelse 2016

2015-05-01-2016-04-30

En ordförandes funderingar...

Generationsväxling?
Tiderna förändras och vi med den. Idag är det mycket svårt att engagera människor till föreningslivet. Yngre personer är mycket aktiva både vad gäller familjen, arbete och egna aktiviteter. Varför det inte blir mycket tid över för engagemang inom föreningar kan man förstå.
Midsommarfirandet 2016
Årets Midsommarfirande blev som vanligt en välbesökt, glad och trevlig tillställning med många besökare.  Antalet besökare uppskattas till allt mellan 1500–2000 besökare, ung som gammal och det är glädjande. Därför vill jag rikta ett stort TACK till alla er som förgyller vårt arbete under resten av året.
 
Årsmötet
Årsmötet hölls i Byalagets Garnhus. I år gästades vi av Toni Rhodin som berättade om Cirkusens och familjens fantastiska historier, hisnande äventyr och familjens brokiga cirkusliv, från 1860-talet till dagens Cirkus Brazil Jack. Det visades även ett bildspel från Cirkusens era.

Bangolf
24 deltagare.
 
Vinprovning
Vinprovningen hölls av Bengt Granelli och det var 4 olika sorters rödvin som skulle avsmakas, bedömas karaktär, druva, land etc. Om jag inte missminner mig var där ingen som hade alla rätt. Kvällen blev en succé med många glada skratt och mycket diskuterande vid borden.

SommarQigong    
Cecilia Lindblad, som håller i aktiviteten på Gamla Golfbanan, meddelar att aktiviteten har varit välbesökt under säsongen, allt från 15–20 deltagare per gång. Många är stammisar men i år har även nya ansikten deltagit och det är ju trevligt.

Hemsida – www.bvaf.se
Ni glömmer väl inte att då och då kolla på hemsidan www.bvaf.se, där kan Du bl.a. hitta bilder tagna från våra olika aktiviteter samt annan användbar information. Du kan även från hemsidan komma i kontakt med styrelsen via mail till: info@bvaf.se.

Styrelsen
Styrelsen har hållit 6 styrelsemöten under året som gått. Föreningens medlemsantal uppgår till cirka 800, varav drygt 400 haft vintertillsyn.

Till sist
Riktar vi ett stort tack till våra tillsynsmän som utför ett fantastiskt arbete i ur och skur och som verkligen uppskattas av våra medlemmar.

Ulla Granelli Harnetorp
ORDFÖRANDE