Årsberättelse 2015

2014-05-01-2015-04-30

Midsommarfirandet
Vår ständige musikant Leif Kendrin med sitt dragspel spelade upp till ringdans för 49:e året i följd. Detta är vår största aktivitet och som bara växer för varje år. Under mina första år som ordförande kunde man se besökarna kanske komma med en liten kaffekorg. Allt eftersom åren gått har det blivit sill och potatis, jordgubbar med grädde eller kaffe med jordgubbstårta. Med andra ord – det här är den självklara platsen att börja sitt Midsommarfirandet på och detta är vi stolta över. Detta arrangemang känns verkligen som ett kvitto på arbetet styrelsen lägger ned under året. Stort TACK till alla er som bidrar till denna succé.


Årsmötet
Hölls i Lilla Beddinge Byalags ”Garnhus”. Årets gästföreläsare var ”Beddingebon” Nils Brönmark, som kåserade om de gamla dansbanorna, som en gång fanns i Södra Skåne. Leif Olsson ackompanjerade med lämplig musik, både på dragspel och trumpet. Det var många av oss som varit på dessa dansbanor i ungdomsåren, vilket också väckte gamla minnen till liv – ”Kommer du ihåg…, åh vad han/hon dansade bra, oh så snygg han var i orkestern…”. Det blev en riktig nostalgitripp.  Nils är även känd för sina böcker om bl.a. Beddingestrand. Villaägareförening lottade ut 5 st böcker bland mötesdeltagarna.
Tack Nils och Lennart för trevlig underhållning.


Cykelfest
Ännu en gång fick vi ställa in en av våra aktiviteter på grund av svikande intresse. För de som hade anmält sig till denna fest, blev det en besvikelse. Kanske var detta ett för modernt jippo för att gå i lås. Vi hoppas på bättre lycka med våra arrangemang under 2015.  


Allsång vid havet
Allsång på Skansen, Allsång med Lotta på Liseberg, Allsång i Trelleborg. Varför inte arrangera  ”Allsång vid havet i Beddingestrand”? Sagt och gjort, så den 14 augusti arrangerades det ”Allsång vid havet” av Villaägareföreningen tillsammans med Beddinge Byalag, nere vid Garnhuset och det blev en succé. Vi hade även tur med vädret – solig kväll med lite blåst, men det förtog inte stämningen hos besökarna. Uppskattningsvis hade vi 200 sjungande besökare.
  ► Allsången och musikquizen leddes av Svedalamusikerna Per-Ola Sandberg och Pontus Stenkvist, som underhöll och verkligen fick alla i publiken att sjunga med i allsången, även om man sjöng hellre än bra. 
I musikquizen utsågs 3 vinnare som erhöll ”Goda priser”.
  ► Under kvällen kunde man köpa grillad korv, läsk, lättöl samt kaffe med dopp och möjligheten fanns också att bli medlem i de båda föreningarna. Åhörarna prisade verkligen denna kväll och menade att ”Detta måste vi göra om” - Och så blir det! Hoppas vi ses där igen.


Qigong
Qigongen flöt på som vanligt nere på ”Gamla golfbanan” och som leddes av Cecilia Lindblad.


Hemsida
Ni glömmer väl inte att då och då kolla på hemsidan www.bvaf.se, där kan Du bland annat hitta bilder tagna  från våra olika aktiviteter samt annan användbar information. Du kan även från hemsidan komma i kontakt med styrelsen via mail till:  info@bvaf.se. 


Styrelsen
Styrelsen har hållit 9 styrelsemöten under året som gått. Föreningens medlemsantal uppgår till cirka 800 medlemmar, varav drygt 400 har vintertillsyn.    

Till sist
Riktar vi ett stort tack till våra tillsynsmän som utför ett fantastiskt arbete i ur och skur och som verkligen uppskattas av våra medlemmar.    

Påminnelse!
Styrelsen arbetar under hela året med att hitta så trevliga och attraktiva aktiviteter som möjligt och med förhoppning att få många av våra medlemmar att delta i dessa. Har Du själv något/några förslag på aktiviteter, tveka inte utan hör av Dig till någon i styrelsen eller varför inte maila Ditt/Dina förslag till info@bvaf.se så skall vi göra allt vi kan för att uppnå målet med Din önskan.

/Ulla Granelli Harnetorp