Årsberättelse 2014

2013-05-01-2014-04-30

Midsommarfirandet
år arrangerade vi, för 60:e gången, Midsommarafton med dans och lekar som traditionen säger. Nytt för i år var att vi bjöd barnen på glass, vilket togs emot med stor glädje. Kjell Lööw och Leif Kendrin skötte som vanligt musiken och danserna.
   Även i år blev detta arrangemang BVÄF:s största aktivitet och stolthet, en av Beddinges ”Hemvändardagar”, många generationer Beddingebor, sommarboende och även boende utanför byn besöker detta firande. Det är du och många andra som bidrar till denna upprepade succé. Foton från Midsommar finns på vår hemsida www.bvaf.se under fliken: FOTO>2013>Midsommar.


Årsmötet
Hölls i Byalagets Garnhus, som var fyllt till sista plats. Gästföreläsare detta år var Ewa-Gun Westford, som
verkligen vet hur man ”fångar” en åhörarskara. Ewa-Gun W berättade om sitt liv som polis. Vad hon fått utstå på vägen inom ”Polisen” till där hon är idag. Det ställdes många faktafrågor och nyfikna frågor om hennes kollega ”Kurt Wallander” spelad av Krister Henriksson, vilka hon besvarade på ett ärligt och lättsamt sätt. Mötet avslutades med utlottning av böcker av Ewa-Gun Westford, avtackning och kaffe med dopp


60-års jubileum
Årets jubileumsfest fick vi tyvärr ställa in på grund av för litet deltagarantal, 27 st. Detta känns som ett stort misslyckande för oss, med tanke på alla förberedelser vi lägger ner för att festen skall bli så optimal som vi bara vill att den skall bli Detta innebär även extrakostnader för föreningen. Avbokning av lokal, orkester, underhållare och tryckkostnader. Saknar ord!


Studiebesöket  i Trelleborgs Hamn
Här fanns ett rejält intresse för utbyggnaden av ”Porten till kontinenten”, (omkring 90 personer deltog). Intresset var så stort att vi fick dela upp oss i 2 grupper.
   Ena gruppen började med bussrundtur, som guidades av Ulf Sonesson, för att vid återkomst deltaga i föreläsning om hamnen. Andra gruppen startade med föreläsning och bildspel, som hölls av hamndirektör Tommy Halén  för att sedan åka på bussrundturen. Detta blev en mycket uppskattad aktivitet. Nämnas kan även, att Trelleborgs Hamn bjöd på kaffe/te,
   2 sorter frallor, kanelsnäckor och vatten. Ingen kostnad för lokalhyra. Gå gärna in och titta på bilderna över hamnen på vår hemsida www.bvaf.se och klicka er fram till bilder 2013/Trelleborgs Hamn.


Qigong
Quigonen är populär och eftersom deltagarna önskade förlängning¸ blev det så även denna säsong.


Hemsida
Vill påminna er om att lite då och då klicka in på vår hemsida www.bvaf.se, där Du bl.a kan hitta bilder tagna från våra olika aktiviteter samt annan användbar information. Du kan även från hemsidan komma i kontakt med styrelsen via mail.


Styrelsen
Styrelsen har hållit 10 styrelsemöten under året som gått. Föreningens medlemsantal är nära 800 medlemmar varav drygt 400 har vintertillsyn. Styrelsen lägger ner mycket tid och arbete för att komma fram till aktiviteter som kan vara av intresse för våra medlemmar. Ibland kan det kännas lite trist när det blir för få deltagare så att aktiviteten får inställas.    

SNÄLLA NI!
Kom gärna med förslag på aktiviteter som ni själv skulle tycka vara intressanta att göra. Tveka inte att höra av Dig till någon i styrelsen eller varför inte maila Ditt/Dina förslag till info@bvaf.se så skall vi göra allt vi kan för att uppnå målet med Din önskan.

/Ulla Granelli Harnetorp