Årsberättelse 2013

2012-05-01-2013-04-30

Tullstorpsåprojektet
Presentationen av Tullstorps- ån gjordes av projektledare Johnny Carlsson, som även guidade utmed visningssträckan vid Jordberga. Projektet är mycket intressant, men som tyvärr inte bevistades av mer än 15 deltagare (varav 5 från styrelsen) - vilket inte känns så bra när man anlitar föreläsare för projektet.

Midsommarfirandet 2012
Årets väder var väl inte det vi hade hoppats på men i år var Pippi Långstrump tillbaka igen från de 7 haven och vi fick även celebert besök av ingen mindre än Zlatan. Leif Kendrin kom, som sin vana trogen, med sitt dragspel och spelade upp till ringdans. ”Pippi” dansade med alla barnen och ”Zlatan” såg till att barnen var med i lekarna och han blev mycket uppskattad när det var tid för godisregnet. Vi upplever att detta arrangemang växer för varje år och är därmed BVÄF:s största aktivitet och stolthet. Festen besöks av många generationer Beddingebor, sommarboende och även boende utanför byn och det sker i ur och skur. Idag är det så modernt med ”Hemvändardagar” så vi får väl uppleva detta lite som en sådan dag.

Stort TACK till alla Er som bidrar till denna succé.

Årsmötet
Hölls i Byalagets Garnhus och gästföreläsare detta år var Alf Näslund som berättade historien om införandet av Tax-Free-shopping i Trelleborg, Lokalmynten och Palmfestivalen. Vidare berättade han om spektakulära aktiviteter för att profilera Trelleborg,  och historien  om de osannolika följderna, är det få som känner till. Mötet avslutades med avtackning och kaffe med dopp.

Cykelorienteringen
Årets cykelrunda startade vid Pärlan och gick västerut med målgång i Smygehuk. Tyvärr var årets deltagarantal (endast 10 st) en stor besvikelse för oss i styrelsen  som arrangerat aktiviteten. När alla deltagare kommit i mål åts det ”Äggakaga och sedan avslutades eftermiddagen med prisutdelning och alla fick priser.

Bangolfstävlingen
Som traditioner bjuder blev det även i år minigolf. Denna söndagseftermiddag hade inte den bästa förutsättning eftersom vädret inte stod oss bi. Endast 14 deltagare deltog i denna aktivitet. I år fick vi flytta in i klubbhuset för att hålla prisutdelningen men givetvis grillades det korv och det serverades även kaffe med dopp. Priserna var presentkort hos våra lokala näringsidkare som även är annonsörer i ”Vår & Sommarinformationskatalogen” samt böcker.

Studiebesök Tomatodlingen, Dalköpinge/Trelleborg
Årets höjdare blev besöket på Tomatodlingen i Dalköpinge som verkligen var uppskattad. Vi fick en guidad tur genom driveriet och fick historien från frö till mogen tomat. Efter visningen serverades det snittar med ost och olika sorters minitomater.

Qigong
Qigongen förlängdes även denna säsong på begäran av deltagarna och det är trevligt för oss som arrangörer.

Hemsida – www.bvaf.se
Ni glömmer väl inte att då och då kika in på vår hemsida www.bvaf.se, där Du bland annat kan hitta bilder tagna  från våra olika aktiviteter samt annan användbar information. Du kan även från hemsidan komma i kontakt med styrelsen via mail till:  info@bvaf.se . 

Styrelsen
Styrelsen har hållit 11 styrelsemöten under året som gått. Föreningens medlemsantal ligger fortfarande på ca 800 medlemmar varav drygt 400 har vintertillsyn. Styrelsen arbetar under hela året med att hitta så trevliga och attraktiva aktiviteter som möjligt och med förhoppning att många av våra medlemmar kommer att deltaga i dessa. Sägas kan, att det läggs ner lika mycket förberedelser för 10 som för 110 deltagare. Har Du själv något/några förslag på aktiviteter, så är Du mycket välkommen att höra av Dig till någon i styrelsen eller varför inte maila Ditt/Dina förslag till info@bvaf.se så skall vi göra allt vi kan för att uppnå målet med Din önskan.

Till sist
Riktar jag ett stort TACK till Birgitta Hansson (revisor), Claes-Göran Altengård (kassör), Kjell Bengtsson (styrelseledamot), för deras arbete i styrelsen, samt Rolf  Herzemo (tillsyningsman),
som avtackades vid senare tillfälle samt till alla som stödjer föreningens arbete.

Ulla Granelli Harnetorp 
ORDFÖRANDE