Årsberättelse 2012

2011-05-01-2012-04-30

Midsommarfirandet 2011
Tyvärr kunde inte Pippi Långstrump komma på grund av andra uppdrag men vi fick istället besök av Beddinges egen clown "Classe", som skötte sitt uppdrag med den äran. Vi hade även besök av vår ständige musikant Leif Kendrin som med sitt dragspel spelade upp till ringdans. Clownen Classe såg till att alla barnen deltog både i dansen och i lekarna. Han blev speciellt uppskattad när det var dags för godisregnet. Detta arrangemang är BVÄF:s största aktivitet och som besöks av många Beddingebor och även utombys boende. Vi upplever detta lite som en "Hemvändardag" och det är vi stolta över. Stort TACK till alla er som bidrar till denna succé.

Årsmötet
Årsmötet hölls i Bedinge Golfklubbs restaurang. I år gästades vi av ingen mindre Marianne Mörck, som kom in som en virvelvind och forsatte även på det temat. Vi fick lyssna på hennes berättelser från ungdomsåren till dagens datum, på ett mycket underhållande sätt och hennes glada skratt (som ingen kan härma) smittade av sig till åhörarna. Marianne är en person som verkligen har många strängar på sin lyra. Att detta framträdande var uppskattat gick ej att ta miste om för applåderna ville aldrig ta slut, så hon avslutade med att nu räcker det. Tack.

Cykelorienteringen
Cykelorienteringen drog i år österut med start och målgång vid Fritidens Kiosk i Skateholm. Deltagarna berömde sträckan som var utstakad. Vissa hade aldrig varit i dessa regioner och det är ju trevligt att vi kan presentera hela vårt upptagningsområde för våra medlemmar. Väl vid målgången serverades det "Knake med tillbehör" och vinnarna fick utses genom särspel på minigolfbanan. Givetvis avslutades det även i år med prisutdelning både i vuxen- och barnklassen.

Bangolfstävlingen...
...ja, så var det söndag eftermiddag och vädergudarna var med oss denna dag till skillnad från i fjor. Dags att återigen få bollen att rulla den tilltänkta vägen att sluta med "Hole in one". Vissa lyckades bättre än andra med denna baravad och det innebar att vi fick våra 3 par pristagare. Men ingen går lottlös från denna tävling, alla får pris och i år blev det grillad korv och kaffe med dopp i samband med prisutdelningen, där priserna var presentkort hos våra lokala näringsidkare tillika annonsörer i "Vår & Sommarinformationskatalogen".

Räkfrossa och Danskväll på Dannero...
...även i år ´tyade´ vi oss till Dannero för att ´eda en bid´ och ta oss en svängom på dansgolvet. Buffén stod framdukad när vi kom, så det var bara i hugga in på de välsmakande räksorterna med tillbehör för att sedan avnjuta varmrätten och kaffe med avec. Kvällen gick i musikens tecken med dans till Playtones orkester och även uppträdande av Danne själv med hans musikanter.

Sommargympa och Qigong...
...sommarens deltagarantal vad gäller gympan har varit dåligt. Så vi har beslutat att göra ett uppehåll en säsong för att se om intresse fortfarande finns att återuppa det till nästa år. Quigonen förlängdes även denna säsong på begäran av deltagarna och det är trevligt för oss som arrangörer.

Hemsida – www.bvaf.se...
...ni glömmer väl inte att då och då kolla på hemsidan www.bvaf.se, där kan Du bl.a hitta bilder tagna från våra olika aktiviteter samt annan användbar information. Du kan även från hemsidan komma i kontakt med styrelsen via mail till: info@bvaf.se.

Styrelsen
Styrelsen har hållit 9 styrelsemöten under året som gått. Föreningens medlemsantal ligger fortfarande på cirka 800 medlemmar varav drygt 400 har vintertillsyn.

Påminnelse
Styrelsen arbetar under hela året med att hitta så trevliga och attraktiva aktiviteter som möjligt och med förhoppning att få många av våra medlemmar att delta i dessa. Det verkar som våra medlemmar börjat inse att våra träffar faktisk är mycket trevliga eftersom deltagarantalet ökar.
    Har Du själv något/några förslag på aktiviteter, så är Du mycket välkommen att höra av Dig till någon i styrelsen eller varför inte maila Ditt/Dina förslag till info@bvaf.se så skall vi göra allt vi kan för att uppnå målet med Din önskan.

Till sist
Till sist vill jag rikta ett stort TACK till Ove Westesson för hans sista intressanta berättelse om "Mostrarnas Hus" samt till övriga i styrelsen samt till alla som stödjer föreningens arbete.

Ulla Granelli Harnetorp 
ORDFÖRANDE