Årsberättelse 2011

2010-05-01-2011-04-30

Midsommarfirandet 2010
Ännu en Midsommarafton som blev succé. Pippi Långstrump (Carina Nertlinge) gästade oss även detta år och kom med sin pengaväska med guldpengar och förgyllde tillställningen för ung som gammal/äldre. Pippi såg till att besökarna dansade ringdans, till musikant Leif Kendrins dragspelande, och att barnen deltog i de traditionella lekarna. Bland besökarna kunde man även se att det dukades upp med sill o potatis med tillhörande drycker och jordgubbar med grädde eller kaffe med jordgubbstårta. Stort TACK till alla er som hjälpte oss till denna succé.

ÅrsmötetHölls i Bedinge Golfklubbs restaurang. Årets underhållare var Lasse Svensson, känd som festivalgeneral i Trelleborg och som allsångsledare. Lasse S representerade denna kväll "Polisen" och gjorde parodi på mer eller mindre "gripande" av alla medlemmarna i styrelsen för olika förseelser. Detta resulterade i spontana skrattsalvor och applåder. Kvällen slutade dock lyckligt och ingen blev åtalad för brott.

Cykelorienteringen
Årets orientering tilldrog sig nog på sommarens varmaste och soligaste dag. Det pustades och stånkades men lyckligtvis kom alla i mål. Starten var vid Pärlan för att sedan gå österut mot Östermarksvägen där färden gick vidare mot Lilla Beddinge för att sedan fortsätta mot 9:an och därifrån ner mot Sjövägen där målgången även i år var vid Garnhuset. I år serverades det Helstekt gris, potatissallad och äppelmos samt andra tillbehör. Givetvis avslutades det hela med prisutdelning både i vuxen- och barnklassen. Cykelorienteringen har verkligen blivit en populär aktivitet och som vi kommer att fortsätta med så länge intresse finns.

Bangolfstävlingen
Dagen började inte bra – regn, regn, regn, men skam den som ger sig och det visade också vilka entusiaster vi har inom föreningen. Det finns inget dåligt väder bara fel kläder och det visade en del som kom klädda i regnkläder från topp till tå, andra kom med synpunkten att det är ju bara vatten så varför bry sig. Det blev trots allt en lika rafflande tävling som seden har varit de sista åren. Någon enstaka poäng skiljde från 1:a till 3:e plats. Det serverade grillad korv och kaffe med dopp i samband med prisutdelningen, där priser även i år var presentkort hos våra lokala näringsidkare tillika annonsörer i "Vår & Sommarinformationskatalogen"

Räkfrossa och Danskväll på Dannero
Feststämningen började redan i bussen på vägen dit. Mottagandet blev kanske lite "dramatiskt" eftersom några av oss blev tagna av "polisen" redan i entrén. Nu blev det ju inte så allvarligt eftersom vi blev släppta nästan per omgående. Det visade sig att "poliserna" var en del av ensemblen som skulle underhålla oss under kvällen och de visade sig vara helt fantastiska entertainers både vad det gällde show som akrobatik. Att vi har dansanta medlemmar i föreningen behöver vi inte tvivla över, de hade verkligen tagit "danseskorna" på sig denna kväll. Denna danskväll blev ett uppskattat arrangemang av deltagarna.

Sommargympa och Qigong
Det verkar som innevånarna i Beddingestrand upptäckt våra träningsaktiviteter eftersom det blir fler och fler deltagare vid träningspassen. Qigongen förlängde till och med sin säsong på begäran av deltagarna och det är trevligt för oss som arrangörer.

Vår hemsida
Ni glömmer väl inte att då och då kolla på hemsidan www.bvaf.se , där kan Du bland annat hittar bilder tagna från våra olika aktiviteter samt annan användbar information. Du kan även från hemsidan komma i kontakt med styrelsen via mail till: info@bvaf.se.

Styrelsen
Styrelsen har hållit 9 styrelsemöten under året som gått. Föreningens medlemsantal ligger fortfarande på cirka 800 medlemmar varav drygt 400 har vintertillsyn.

Påminnelse
Styrelsen arbetar under hela året med att hitta så trevliga och attraktiva aktiviteter som möjligt och med förhoppning att få många av våra medlemmar att delta. Det verkar som våra medlemmar börjat inse att våra träffar faktisk är mycket trevliga eftersom deltagarantalet ökar. Har Du själv något/några förslag på aktiviteter, så är Du mycket välkommen att höra av Dig till någon i styrelsen eller varför inte maila Ditt/Dina förslag till info@bvaf.se så skall vi göra allt vi kan för att uppnå målet med Din önskan.

 Till sist
Vill jag rikta ett stort TACK alla som stödjer föreningens arbete.

 
Ulla Granelli Harnetorp
ORDFÖRANDE