Årsberättelse 2010

2009-05-01-2010-04-30

Blomsterutsmyckning i Beddingestrand
Ja, så kom äntligen 6 st blomsterurnor till Beddingestrand som placerades vid Käringtandsvägen. Nu blev ju placeringen inte som vi hade räknat med, men bättre alla på ett ställe än inga alls. 
Förutsättningen för att vi skulle få blommor var att vi åtog oss skötseln av arrangemangen och det gjorde vi. Jag tror nog att blommorna har uppskattats av fasta respektive fritidsboende Beddingebor och att de varit representativa för orten.

Föredrag med Jan Hedh
Blev verkligen en succé. Det såldes drygt 80 biljetter till detta arrangemang och jag tror inte det fanns någon som inte var nöjd med kvällen. Jan Hedh är verkligen en konstnär, vilket han även visade prov på när han blåste en svandekoration i socker. Han berättade om sina olika strapatser under resans gång till där han är idag. Han berättade om chokladframställning från cacaobönan till färdig choklad samt bakning av bröd. Åhörarna fick provsmaka olika sorters bröd, 3 olika desserter, dessertvin och 3 utsökta praliner.

Midsommarfirandet 2009
Tusen tack till alla besökare, medlem som icke medlem, som bevistar vår Midsommartradition. Ni är helt fantastiska. Vid en överblick ser man att det är upp till 4 generationer som firar Midsommar med oss och bara det bevisar att denna tradition måste få fortsätta. Besökarantalet bara ökar och ökar. I år hade vi dessutom den stora äran att få besök av ingen mindre än "Pippi Långstrump" (Carina Nertlinge) i egen hög person som deltog i dansen och lekarna och under tiden delade hon ut sina guldpengar till barnen som verkligen uppskattades. Nytt för i år var att vi gjorde ett försök att ha kaffeförsäljning med eller utan kanelbulle, som även detta blev succé.

Årsmötet
Gick av stapeln på Pensionat Rosengården och populära Karin Brunk Holmqvist var gästföreläsare, vilket visade sig genom att ett högt antal mötesdeltagare (79 st) hade slutit upp denna kväll. Det är verkligen en kvinna med många strängar på sin lyra, allt ifrån politiker till mannekäng. Hon verkligen "trollband" åhörarna med att berätta om sitt liv som författare och om böckerna som skildrar udda personer på Österlen. Vi fick även smakprov på hennes trollerikonster, som rev ner livliga applåder. Givetvis enligt tradition utlottades det böcker av författaren med dedikation och signering.

Cykelorienteringen
Årets orientering var förlagd till västra delen av Beddingestrand och till vår stora glädje har det aldrig varit så många deltagare som i år, 44 st, unga som gamla, cyklade vår tipsrunda. Orienteringens målgång var vid Byalagets Garnhus, där det väntade grillad korv med bröd och dryck. Vi hade ett blandat prisbord till vinnarna av vuxen- respektive barnklassen. Vädret var alldeles perfekt för en cykeltur och det verkade som alla trivdes, för när aktiviteten var slut stannade deltagarna kvar och bara njöt av stunden och utsikten över havet.

Bangolfstävlingen
Firade 5-årsjubileeum i år med traditionsenlig golftävling på Granhyddans Bangolfsbana och som tidigare år, spelas första söndagen i augusti. 45 deltagare kämpade tappert par om par och som traditionen är, bjöds det på grillad korv med bröd och det serverades kaffe och kakor. Även detta år var det en mycket jämn kamp om finalplatserna. Vinnarna från i fjor, Bengt Persson & Viktor Osberg försvarade sin titel från 2008. Sudden death fick spelas om 2:a och 3:e pris. Priserna var som tidigare, presentkort hos våra lokala näringsidkare, som även är annonsörer i "Vår & Sommarinformations- katalogen".

Sommargympa och Qigong
Även dessa aktiviteter har blivit populära med många deltagare. Tyvärr fick vi ställa in gympan vid några tillfällen på grund av regn.

Vår hemsida
Titta gärna in på vår hemsida www.bvaf.se , där kan Du bland annat hitta bilder tagna från våra olika aktiviteter samt annan användbar information. Tyvärr har uppdatering under året inte varit den bästa men vi lovar att vi skall skärpa oss på den punkten. Du kan även från hemsidan komma i kontakt med styrelsen via mail till: info@bvaf.se.

Styrelsen
Styrelsen har hållit 9 styrelsemöten under året som gått. Föreningens medlemsantal ligger fortfarande på cirka 800 medlemmar varav drygt 400 har vintertillsyn.

Påminnelse
Styrelsen arbetar under hela året med att hitta så trevliga och attraktiva aktiviteter som möjligt och med förhoppning att få många av våra medlemmar att delta. Detta året känns det som om våra medlemmar har börjat inse att våra träffar faktisk är mycket trevliga med tanke på det höga deltagarantalet.

Förslag till aktiviteter
Har Du själv något/några förslag på aktiviteter, så är Du mycket välkommen att höra av Dig till någon i styrelsen eller varför inte maila Ditt/Dina förslag till info@bvaf.se så skall vi göra allt vi kan för att uppnå målet med Din önskan.

 Till sist vill jag rikta ett stort TACK till avgående vice ordförande Hans Nertlinge och sekreterare Magnus Granström för deras insatser i föreningen, TACK också till övriga i styrelsen samt alla som stödjer föreningens arbete.
 
Ulla Granelli Harnetorp
ORDFÖRANDE