Årsberättelse 2009

2008-05-01-2009-04-30

Midsommarfirandet 2008…
…var vi inte lika lyckligt lottade som föregående år. Förberedelserna på morgonen gick som planerat. Tillströmningen av festdeltagare var ungefär lika stor som i fjor. När ringdanserna är avklarade serveras det juice, bullar och godispåsar för alla barn. Plötsligt tornar åskmolnen upp sig i väst och det dröjer inte länge förrän ett riktigt oväder drar fram över festplatsen, långt innan alla barn har fått sin beskärda del av det goda. Detta innebar även att lekarna fick ställas in. Tråkigt, tråkigt. Vi tar igen det år 2009. Mycket kan vi bestämma över, men inte över vädrets makter.

Sommargympa och Qigong…
… rullade på under sommaren och det kunde noteras att deltagarantalet ökar sakta men säkert.

Årsmötet…
… hölls på Pensionat Rosengården och årets gästföreläsare skulle ha varit Bo Hagström, känd från "Solens Mat" i SVT, som tyvärr insjuknat under tv-inspelningar nere i Italien och kunde därför inte ställa upp. Dock till vår stora glädje kunde vi notera att det aldrig, i Villaföreningens historia, varit så många (78 st) som bevistat ett årsmöte som denna kväll och det kändes helt fantastiskt, för det är ju så här vi vill att det skall se ut. Mötesdeltagarna blev trots detta inte lottlösa vad beträffar underhållning. Med mycket kort varsel kunde Jesper Aspegren ställa upp denna kväll och berätta om "Våra Skånska Slott", vilket han gjorde med bravur. Hans sätt att berätta fångar varenda själ och bland alla fakta smyger han spjuveraktigt in lite "hysch, hysch" och roliga historier.
    Efter mötet utlottades bland mötesdeltagarna, boken "Våra Skånska Slott" med dedikation och signering av Jesper Aspegren. Till vår kännedom, via telefonsamtal, mail, och personer vi mött, har det framkommit att detta var bland de bästa årsmöte som hållits och mycket uppskattat av mötesdeltagarna. Det värmer våra hjärtan, för det är vår strävan att tillgodose våra medlemmars behov och önskemål.

Bangolfstävlingen…
… på Granhyddans Camping, spelas enligt tradition, första söndagen i augusti. 32 deltagare kämpade tappert par om par. Därefter grillades korv och det serverades kaffe och kakor. I år var det en mycket jämn kamp om finalplatserna. Det skiljde endast två slag mellan 1:a pris till 3:e pris. Priserna var som tidigare, presentkort hos våra lokala näringsidkare, som även är annonsörer i vår broschyr "Vår och sommarinformation".

Ångtåget på Österlen ...
...blev en mycket uppskattad utflykt trots det dåliga vädret. Stämningen var hög redan under bussresan till Brösarp och väl under tågresan saknades inget från den "Gamla goda tiden". Stinsen var där, kassörskan satt i luckan och sålde biljetter, konduktören klippte biljetten och ropade ut nästa station allt eftersom, ångvisslan ljöd och vi var på väg till S:t Olof med det tuffande tåget. Under uppehållet i S:t Olof tog de "äldre pojkarna" chansen att leka lokförare och få sin barndomsdröm uppfylld. De små barnen var mest imponerade av konduktören när han klippte deras biljetter och ropade ut : - Nästa Vitaby. Väl tillbaka i Brösarp blev det picknick. Det grillades till höger och vänster, andra hade smörgåsar eller kaffe och kakor med sig. Feststämningen var det inget fel på. Hemresan blev för många en stor upplevelse eftersom vi körde på småvägar som många sällan eller aldrig hade kommit på. Vi passerade många av våra skånska slott och herresäten samt andra sevärdheter exempelvis Alunbruket, Christinehofs Slott, Krageholms Slott, Marsvinsholms Slott. Även denna aktivitet har fått lovord, i form av brev från deltagare och Dagens Ros i Trelleborgs Allehanda. Det tackar vi för.

Hemsidan...
Titta gärna in på vår hemsida www.bvaf.se, där kan Du bland annat hitta bilder tagna från våra olika aktiviteter samt annan användbar information. Du kan även från hemsidan komma i kontakt med styrelsen via mail: info@bvaf.se.

Styrelsen...
...har hållit sex styrelsemöten under året som gått. Föreningens medlemsantal ligger fortfarande på cirka 800 medlemmar varav drygt 400 har vintertillsyn.

Jag upprepar igen:
Inom styrelsen försöker vi komma på så trevliga och attraktiva aktiviteter som möjligt och med för- hoppning att få många av våra medlemmar att delta. Har vi misslyckats med aktivitetsvalen, är det för lite aktiviteter eller vad beror det på att så få deltar? Har Du själv något/några förslag på aktiviteter, hör då av Dig till någon i styrelsen.

Till sist vill jag rikta ett stort TACK till vår avgående revisor, Frank Rambris, för hans insatser i föreningen. TACK också till övriga i styrelsen samt alla som stödjer föreningens arbete.
 
Ulla Granelli Harnetorp
ORDFÖRANDE