Trelleborgs Hamn

Studiebesök: 2013-08-13

Besöket i Trelleborgs Hamn blev, efter midsommardansen, årets mest välbesökta arrangemang. Närmare 90 personer mötte upp på Hamngatan 9.
     Eftersom vi var så många, delades medlemmarna upp i två grupper. Den ena gruppen startade med en dryg halvtimme lång busstur inom hamnens område. Deltagarna fick se ”insidan” av hamnen, till vilken allmänheten normalt inte har tillträde. Turen guidades av Ulf Sonesson, hamnens Technical Development Manager, tillika bosatt i Beddingestrand.
     Under tiden, i Malmrossalen på våning 6 med en vacker utsikt över hamnen, presenterade vd Tommy Halén, hamnens verksamhet, utbyggnadsplaner, miljöaktiviteter, etc för den andra gruppen. Länk till Tommys presentation finns nedan.
     Därefter var det byte av grupper. Hamnen bjöd deltagarna på kaffe, te, vatten, ost- och skinkfrallor samt kanelsnäckor. Efter besöket har många tackat för det trevliga och intressanta arrangemanget. Föreningen tackade Tommy och Ulf för att de ställt upp genom att överlämna var sin flaska Port-vin (hamn-vin på svenska!!).

/Torbjörn Lanker

► Foto från Trelleborgs Hamn
► Presentation Trelleborgs Hamn (PDF 2Mb)