Är du intresserad att lära dig spela bridge?

Bridge, egentligen kontraktsbridge, är ett kortspel som utvecklats ur whist. Bridge är en populär tävlingssport, att namnet på engelska betyder ”bro” är ingen tillfällighet. Genom den så kallade budgivningen bygger man ”en bro” till sin partner.

Till vänster: en budlåda för kontraktsbridge. Till höger: En spelares hand av kort (fransk kortlek). Bortom detta ligger budet på ♦, som spelaren skulle kunna lägga med hjälp av kort från budlådan. Till vänster: en budlåda för kontraktsbridge. Till höger: En spelares hand av kort (fransk kortlek). Bortom detta ligger budet på ♦, som spelaren skulle kunna lägga med hjälp av kort från budlådan.

Bridge är ett kortspel som spelas parvis med minst 4 spelare. Att spela bridge stimulerar din hjärna, en bra sysselsättning och ett sätt att skapa nya kontakter med ett gemensamt intresse.
 ► För snart 3 år sedan flyttade vi vår trivselbridge från Bedinge Golfklubb till Lilla Beddinge Byalags Garnhus nere vid havet i Beddingestrand. Varje onsdagskväll träffas vi för spel, där trivsel är huvudmålet och tävlingen sekundär, även om alla vill vinna.

 ► Du som vill vara med, kanske redan har en spelpartner och spelkunskaper, hör av dig till
mig för spel om onsdagskvällar.
 ► Till hösten startar jag upp en nybörjarkurs och fortsättningskurs, där du får möjlighet att lära dig basen för bridgens finesser. Start tisdagen den 23 september.Tid 13.00 till 16.00. Kostnad 200:– samt 20:– per gång för kaffe, exklusive kurslitteratur. En förutsättning är att du är medlem i Lilla Beddinge Byalag, årsavgift 100:–.

Hör av dig till mig på mail:
chrosberg@gmail.com eller på telefon: 0734 35 62 02

Varmt välkomna till hösten
/Christer Rosberg